Pasirodė „Firefox 4“ skirta „Android“

Išleista galutinė „Firefox 4“ mobiliosios naršyklės versija „Android“ ir „Maemo“ išmaniesiems telefonams. Programą nemokamai galima atsisiųsti iš „Android Market“ programėlių parduotuvės arba „Mozilla“ svetainės. Šiuo metu programa išversta 10 kalbų.
 

Išleista galininė „Firefox 4“ skirta  „Android“

Atnaujinta naršyklė naudoja itin pažangią vartotojo sąsają. Ekrane visos detalės sukurtos norint palikti kuo daugiau vietos puslapiams. Adreso juosta, lentelės, žymės, valdymo mygtukai – viskas paslepiama jei to nereikia. Slenkant į viršų, kairę arba dešinę šias funkcijas galima lengvai iškviesti be papildomų komandų.


Taip pat programa naudoja įdiegtą „protingą“ adreso lauko juostą. Įvedus dalį adreso akimirksniu naršoma istorija, žymės arba atvertos lentelės. Su naująja naršykle galima išsaugoti įvairių tinklapių PDF failus ir juos peržiūrėti atsijungus arba dalintis jais naudojant kitas telefone įdiegtas programas (elektroninių laiškų, „Facebook“, „Twitter“ ir kitas programas).


Kaip ir kompiuterinė versija, mobiliojo naršyklė leidžia sinchronizuoti žymes, duomenis, bei naršymo istoriją su kompiuteriuose įdiegta naršykle, naudoti privataus naršymo lenteles. Tai labai pravartu paskolinus telefoną draugui prisijungti prie tarkime jo elektroninio pašto. Pašto dėžutę tuomet galima peržiūėti neatsijungus nuo prieš tai naudotos pašto paskyros.


Be to, „Mozilla“ įsitikinę – didžiausias privalumas galimybė naudoti papildomas programėles, vadinamuosius įskiepius. Su jais galima praplėsti programos galimybėms, funkcionalumui ar labiau pritaikyti savo poreikiams. „Firefox“ šią sistemą plačiai naudoja kompiuteriuose.


Tiesą sakant, dabar programa telefone techniškai neatsilieka nuo kitų naršyklių kompiuteryje. Atnaujintas CSS kodas, „Canvas“ ir SVG technologijų palaikymas, HTML5 kodo vietovės atpažinimo sistemas kartu su kitų jutiklių informacija leidžia ne tik paleisti pažangius interneto žaidimus bet juos valdyti netgi judesiu.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas