„Symbian Anna“ – nauja išvaizda ir tikslas

„Nokia“ šiandien pristatė „Symbian Anna“ atnaujinimą visiems „Symbian^3“ išmaniesiems. Atnaujinimas skirtas pagerinti valdymą, verslo pritaikymo galimybes bei darbą programinės įrangos kūrėjams. Naujovė pristatyta kartu su dviem šviežiais „Nokia E6“ ir X7 telefonų modeliais. Jie rinkoje pasirodys per artėjančius tis mėnesius. Atnaujinti savo jau turimus „Symbian“ telefonus taip pat bus galima per šį laikotarpį.
 

„Symbian Anna“ atnaujinta klaviatūra ir valdymo mygtukai

„Symbian Anna“ programinės įranga primena anksčiau taikytus PR atnaujinimus, tačiau taip pat siūlo keletą neįprastų patobulinimų, pavyzdžiui naujas piktogramas ir valdymą. „Anna“, pasak „Nokia“, yra nevienintelis sistemos atnaujinimas šiemet. Teigiama, jog dar pasirodys „Beatrice“ arba „Blondie“ atnaujinimas ir jis atitiks PR 3.0.


Tačiau kada jis pasirodys ir ką pasiūlys kalbėti dar per anksti. Verčiau aptarsime ką naujo siūlo „Anna“. Pirmiausia į akis krenta gerokai atnaujintos piktogramos. Apie jas rašėme anksčiau. Jos primena „iPhone“ telefonuose naudojamas piktogramas tik jų kraštai yra kiek labiau apvalūs.


Taip pat akį užkabino nauja QWERTY tipo klaviatūra. Anksčiau norint įvesti tekstą buvo iškviečiamas papildomas dialogo langas, taip buvo įvedamas tekstas. Nuo šiol teksto įvestis „Symbian“ telefonuose labiau primins „Andorid“: tekstas bus įvedamas padalinus ekraną į dvi dalis – klaviatūrą ir likusį vaizdą.


Kitos programos taip pat atnaujintos. Dabar jos veikia greičiau ir jas valdyti paprasčiau. Tą leidžia pagerinti įvesties laukų sprendimai, automatinio teksto užbaigimo funkcijos, grafiškai pagerinti mygtukai. Pakeistas ir kur kas labiau jautrus meniu. Pagerinta interneto naršykle bei puslapių atvaizdavimo variklis. Gerokai atnaujinta ir žemėlapių programa. „Ovi Maps 3.6“ siūlo pagerintą paiešką, žemėlapių vaizdą bei įdiegtą galimybę atsisiųsti šalies žemėlapius tiesiai į prietaisą.


Kaip atrodo veikianti sistema demonstruojama vaizdo įraše žemiau:
 


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas