„MIX11“: Kas paskelbta

Šiandien paskutinioji balandžio 12-14 d. vyksiančios „MIX11“ konferencijos diena. „Microsoft“ jau nemažai papasakojo apie artėjantį „Mango“ atnaujinimą, apie „Skype“ programą, „Angry Birds“ žaidimus telefone ir kitą – apie viską nuo pradžių.


Viskas prasidėjo nuo paprastos reklamos. Į sceną užlipo Joe Belfiore. Jis yra vienas geriausių “Microsoft” pranešėjų. Joe pradėjo kalbėti nuo žymiausios temos – atnaujinimų. Buvo atsiprašyta už esamą atnaujinimų sistemą, “NoDo” atnaujinimą. Joe pakomentavo ir situaciją su “Samsung” telefonais. Paaiškinimas gana paprastas: iš gamyklos iškeliavo apie šimtas telefonų, kurie nebuvo paruošti naudoti masėms ir turėjo keletą nustatymų neleidusių sklandžiai įvykdyti atnaujinimo proceso. Joe taip pat pranešė, kad “Microsoft” įtemptai dirba ir ateityje keisis jų programinės įrangos atnaujinimo strategija. „Microsoft“ pasimokė iš šios situacijos ir stengsis nebekartoti klaidų.


Smagiausia dalis – „Mango. Naujasis atnaujinimas pasieks visus „Windows Phone 7“ telefonus šį rudenį kartu su 16 naujų kalbų (Rusų bus tarp jų). Beje šis atnaujinimas išplės programėlių parduotuvės pasiekiamumą. Jau nuo rudenio kurti programas šiai sistemai 36 šalių gyventojai. Gaila, jog Lietuva vis dar nebus jų tarpe.

„Mango“


Taigi, o kaip “Mango” atnaujinimas pakeis pačią operacinę sistemą?

 

  • Pirmiausia, programėlės bus suskirstytos abėcėlės tvarka. Šalimais rodyklės, kuri grąžintų mus į pagrindinį ekraną atsirado ieškos mygtukas. Šis mygtukas ieškos programų, taip pat galima bus ieškoti naujų programėlių parduotuvėje.
  • „Marketplace“ parduotuvė bus perkurta. “NoDo” atnešė greitį į mūsų telefonus, bet “Mango” žengia toliau. Atsidarę programą galėsime slankioti į šonus. Komentarai ir įvairūs kiti dalykai bus suskirstyti langais ir perdaryti Hubs (liet. Centrų) principu.
  • Atnaujinta „Bing“ paieška. Ieškant turėsime daug daugiau funkcijų. Labiausiai buvo stengtasi integruoti įvairias aplikacijas. Tarkim ieškant filmų bus pateikiamos panašaus turinio programėlės, pavyzdžiui IMDB ir panašaus turinio aplikacijos.
  •  
  • IE9. Štai ko labiausiai laukiame iš „Microsoft“. IE9 kompiuterinė versija yra puiki, bet mobilioji bus dar šaunesnė. Mobili versija bus tos pačios koduotės kaip ir IE9 kompiuteriuose. IE9 palaikys HTML5 kodą. Taio pat parodytas skirtumas tarp naršyklių. Prezentacijoje buvo naudoti „iOS“, „Android“ ir WP7 telefonai. WP7 telefonas nušlavė abu konkurentus HTML5 skaitymo greičiu. Su HTML5 bus galima peržiūrėti vaizdo klipus. Klipai bus atkuriami aukščiausia kokybe ir galėsime juos laisvai žiūrėti per visą ekraną. IE9 taip pat naudos GPU.
  •  
  • Naršyklės išvaizda bus taipogi pakoreguota. Nebematysime viršuje lango ir telefoną pavertus šoną bus juosta, skirta adreso įvedimui.
  •  
  • Aplikacijų kūrėjams. Bus pristatyti visi reikalingi įrankiai. Programuotojai nuo šiol turės priėjimą prie kameros, sensorių ir kitų funkcijų. Taip norima išnaudoti telefono galimybes. Išties šaunu! Visi šie dalykai buvo reikalingi išplėstos realybės aplikacijoms, „Skype“ ir t.t.
  •  
  • Nuosavos melodijos. „Mango“ turės ir šią funkciją! Galėsite pasirinkti nuosavą skambučio toną.

„Skype“, „Spotify“, „Layar“, „Quantas“, „Amazon Shopping“, „Kik Messenger“


“Mango” su savimi atsineš visas šias aplikacijas (žinoma, jų bus daug daugiau). „Skype“, štai kas daugelį domina labiausiai. Per MIX11 buvo pristatyta „Skype“ demonstracinė versija. Tikriausiai kaip ir reikėjo tikėtis, „Skype“ bus sukurtas Hubs (liet. Centrų) pavyzdžiu. Parodyta demonstracinė versija atrodė labai šauniai. „Skype“ bus išleista kartu su “Mango” atnaujinimu ir pilnai palaikys daugiaprogramį apdorojimą.


„Angry Birds“. „Angry Birds“ bus išleistas Gegužės 25d.


„Live Agents“. Programa leis patobulinti realaus laiko sąveiką su gyvosiomis piktogramomis, tiesioginėm žinutėm (angl. push notifications), gilų susiejimą. Taip pat šis dalykas neleis naujoms funkcijoms suvalgyti jūsų baterijos.


Gilus integravimas. Galbūt turite aplikaciją, kuri dažnai naudojamą? „Mango“ leis negaišti taip ilgai laiko vaikštant ir ieškant. Galėsime pridėti gyvą piktogramą ne pačios programos, bet tarkime vienos jos funkcijos. Pavyzdžiui, jūs klausotės muzikos ir jums nereikia viso „Music+Video“. Su “Mango” jūs galėsite turėti tiesioginę nuorodą į Muzikos katalogą.


Daugiau jokių stabdžių slankiojant aplikacijose! “Microsoft” rado būdą kaip pagreitinti programėlėių veikimą. Programuotojams bus suteiktos specialios programos, kurių pagalba galės matyti resursų naudojimą kompiuteryje, išbandant aplikacijas.

WPCentras.lt


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas