„Samsung“ pradėjo pusiau permatomų ekranų gamybą

Kompanija „Samsung“ jau beveik keturis paskutinius mėnesius įvairiuose parodose demonstruoja savo pusiau permatomus LCD ekranus. Kovo mėnesio viduryje „Samsung“ pažadėjo pereiti nuo demonstracinių prototipų prie serijinės gamybos jau šių metų trečią ketvirtį. Tiesa, tuo metu dar nebuvo galutinai aišku, kokios serijos ekranai tai bus: 14“ įstrižainės nešiojamiems kompiuteriams, 22“ įstrižainės monitoriams ir sieniniams ekranams ar dideliems 46“ įstrižainės reklaminiams ekranams.

 

„Samsung“ permatomo stiklo matricos

Galiausiai „Samsung Electronics“ oficialiai pranešė, jog pirmaisiais pusiau permatomais serijinės gamybos LCD ekranais taps 22“ įstrižainės matricos. Pastarųjų masinė gamyba prasidėjo kovo mėnesį. Kokiam segmentui bus skirtos minėtos matricos (kompiuterių ar jų monitorių , informaciniams ar reklaminiams ekranams), kompanija nepraneša.


Minėtų 22“ pusiau permatomų ekranų raiška bus 1680 ×1050. Maksimalus kontrastas – 500:1. Matricos bus dviejų tipų: spalvotos (permatomumo lygis sieks 15 %) bei monochrominės (permatomumo lygis sieks 20 %). Kaip teigia „Samsung“ atstovai, tipinės LCD matricos permatomumas siekia 5 %. Kaip pabrėžiama, pagrindinė motyvacinė priežastis naudoti tokius permatomus ekranus yra elektros energijos, reikalingos matricai apšviesti, taupymas. Pusiau permatomai matricai užteks praktiškai bet koks pakankamai ryškus galinis apšvietimas: stalinė lempa, kambario šviestuvai, galiausiai kad ir ta pati saulės šviesa. „Samsung“ manymu, tai padėtų sutaupyti iki 90 % visos monitoriaus sunaudojamos elektros energijos.


Nors pusiau permatomų matricų technologija nėra nauja, tuo užsiima tokios kompanijos kaip „Pixel Qi“ bei LG, vis tik „Samsung“ naudojama technologija laikoma viena iš sudėtingiausių. Tokių ekranų stiklo kokybė turi būti pati aukščiausia, kadangi visiškai nėra apsauginio dangčio. Juo labiau, kaip juokaujama, dabar ekrano švara teks rūpintis iš abiejų pusių, o ir nešiojamų kompiuterių ekranų atveju teks labiau pasisaugoti.

TipTop.lt


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas