Tu skaitai 1000-ąją mobium.lt naujieną!

Šiandien mobium.lt švenčia dar vieną mažą šventę – naujiena kurią dabar skaitote yra TŪKSTANTOJI! Taip, jau tūkstantoji! Šis skaičius išties gražus ir prie jo teko žygiuoti net 9 mėnesius, todėl nutarėme būtinai paminėti šią datą. Šia proga nuo gegužės 26 dienos pradedame naują tradiciją ir trumpai kas mėnesį apžvelgsime kas įdomaus nutiko mūsų pasaulyje.


O apžvelgti be abejones yra ką. Telekomunikacijų rinka plečiasi be atodairos, mums džiugu dirbti prie projekto, kuris yra „ant bangos“. Ne gana to, ta banga išties nemaža, o telekomunikacijų rinkos vandenynas nesnaudžia bei audringai keičiasi kas mėnesį. Šiandien apžvelgsime kas per praeitą mėnesį nutiko mobiliųjų technologijų pasaulyje ir į ką vertėjo atkreipti dėmesį.


Ketvirtis liečiamų telefonų su didesniais nei 4 colių ekranais


Pirmiausia norime atkreipti dėmesį į rinkoje beišklostančias tendencijas. Šiuo metu telefonų rinka pamažu grįžta prie telefonų „plytų“. Taip, tai tiesa. Žmonės vis dažniau renkasi didžiulius telefonų modelius su didelės įstrižainės liečiamais ekranais. Pagal NDP grupės tyrimą, ketvirtadalis visų parduodamų išmaniųjų telefonų ekranų yra 4 arba daugiau colių dydžio, o patys populiariausi modeliai yra „Samsung Galaxy S“, „HTC Evo 4G“ bei „Motorola Droid X“.


Sukurta „Touch Messenger“ programa


Mobium.lt dar kartą nori pasidžiaugti, jog mūsų komanda labai greitai reaguoja į naujas tendencijas rinkoje ir akimirksniu ieško kaip gali atnešti didesnį indelį telekomunikacijų žemelėje. Dėl šios priežasties mūsų iniciatyva Kaune buvo sukurta „Touch Messenger“ programėlė – siekis įdiegti naują standartą ir pasiūlyti galimybę bendrauti liečiamų telefonų ekrane nupieštais piešiniais taip išnaudojant didelių liečiamų ekranų teikiamus privalumus.

Mobium.lt iniciatyva sukurti naują žinučių formatą - TMS

Atsisiuntus programą adresu Touchmessengerapp.com ir sukūrus savo kanalą serveryje viename pokalbyje gali dalyvauti iki 20 pašnekovų. Kitaip tariant leidžiami grupiniai susirašinėjimai arba grupinis piešimas. Programa leidžia piešti daugybe spalvų ir tai išties patogu. Šiuo metu programa veikia su „Android“ prietaisais bei programuotojams skirtais „Windows Phone“ įrenginiais.


„Symbian Anna“ – nauja išvaizda ir tikslas


Deja, minėta programa neveikia su „Symbian“ išmaniaisiais, kurie, pasirodo, nemirė. Gegužės 12 dieną „Nokia“ pristatė „Symbian Anna“ atnaujinimą visiems „Symbian^3“ išmaniesiems. Atnaujinimas skirtas pagerinti valdymą, verslo pritaikymo galimybes bei darbą programinės įrangos kūrėjams. Naujovė pristatyta kartu su dviem šviežiais „Nokia E6“ ir X7 telefonų modeliais. Jie rinkoje pasirodys per artėjančius tris mėnesius. Atnaujinti savo jau turimus „Symbian“ telefonus taip pat bus galima per šį laikotarpį.

„Symbian Anna“ atnaujinta klaviatūra ir valdymo mygtukai

Po sandėrio su „Microsoft“ kompanija „Nokia“ pelnas krito mažiau nei tikėtasi


Po žinios apie atnaujintą „Symbian“ sekė kita gera naujiena iš tos pačios „Nokia“ stovyklos. Galutinai pasirašius „Microsoft“ ir „Nokia“ kompanijos sandėrį, suomių telefonų gamintoja pateikė geresnius nei tikėtasi pirmojo metų ketvirčio rezultatus. Kompanija uždirbo daugiau nei 10,4 milijardus eurų ir tai yra 9 proc. daugiau lyginant su tuo pačiu praeitų metų laikotarpiu, tačiau net 18 proc. mažiau lyginant su praėjusiu ketvirčiu kuomet dar nebuvo paskelbta apie „Windows Phone“ naudojimą.


„Apple“ padavė į teismą „Samsung“


Žinoma, visas mėnuo jokiu būdu nepraėjo ir negalėjo praeiti be neigiamų naujienų. Galima prisiminti kompanijos „Apple“ ir „Samsung“ kivirčą. „Apple“ teismui pateikė ieškinį, kurio dokumentuose nurodoma neva „Samsung Galaxy“ serijos gaminiuose „aklai“ nukopijuotas „Apple“ produktų dizainas. „Apple“ ieškinyje, kuris buvo įregistruotas penktadienį, pabrėžiami „Galaxy“ serijos produktų dizaino panašumai į „iPhone“ ir „iPad“, pvz., ekrano piktogramos.

„Samsung“ kaltinama dizaino kopijavimu


„iPhone“ telefonai renka vietos informaciją apie vartotojus


Jei šių skandalų dar negana, vertėtų prisiminti pranešimus apie „iPhone“ slapta fiksuojamas vartotojų vietoves. Tokią informaciją „Apple“ kompanijos gaminami telefonai renka slapta bei nieko nepranešdami išsaugo ją telefono atmintinėje. Nuotraukoje aukščiau pavaizduotas vieno vartotojo vietos nustatymo žemėlapis ganėtinai tikslus bei remiasi ne tik GPS rodmenis, tačiau taip pat radijo stočių teikiama vietos informacija.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas