Pažeista „PlayStation Network“ saugumo sistemą – milijonų kreditinių duomenys nutekinti

Kompanija „Sony“ sutiko su pranešimais apie milžinišką informacijos nutekėjimą „PlayStation Network“ sistemoje. Pranešama, jog programišiai galėjo pasisavinti 77 milijonų tinklo vartotojų kreditinių kortelių duomenis, adresus, telefono numerius, gimimo datą bei vardą su elektroninio pašto adresu. Ši informacija gali būti panaudota prieš vartotojus brukalų siuntimui arba pinigų pasisavinimui, o pats incidentas „Reuters“ naujienų portalo buvo pavadintas didžiausiu visų laikų saugumo pažeidimu.
 

„PlayStation Probable Slim“


„Nors mes vis dar tyriame įvykio detales tikime, kad nežinomi asmenis tikrai pasisavinimo šią suteikiamą informaciją: vardus, adresą (miesto, valstijos, bei pašto kodą), informaciją apie tapatybę, elektroninį paštą, gimimo datą, „PlayStation Network“ prisijungimo duomenis, vartoto ID“, - sakė kompanija „Sony“ laiške savo vartotojams. Taip pat vertėtų pridurti, jog kompanija pranešti apie įsilaužimą užtruko net 7 dienas.


Laiške žiniasklaidai kompanija trumpai aptarė kaip tokia nelaimė galėtų pakenkti tinklo vartotojams. „Šiuo metu mes siunčiame panašias žinutes visiems tinklo vartotojams norėdami juos įspėti, - sakė „Sony“ atstovai -, Tokie žalingi veiksmai gali neleisti naudotis tinkamai „PlayStation Network“ ir „Qriocity“ paslaugomis bei trikdyti tinklo žaidėjus ir jų prieigą prie muzikos, filmų, sporto ar TV laidų“.


Taip pat „Sony“ patikino dirbantys kiaurą parą mėgindami kuo greičiau ištaisyti galimus sunkumus. Minėtos dvi paslaugos – „PlayStation Network“ ir „Qriocity“ – Šv. Velykų savaitgalį buvo išjungto ir šiuo metu nėra pateikta jokios konkrečios informacijos apie atliktus darbus.


„Sony“ kompanija tvirtina, jog šiuo metu dar negauta jokių pranešimų apie apiplėštus vartotojus, tačiau tokio pobūdžio ieškiniai kompaniją gali užplūsti per artėjančius mėnesius. Jei tai nutiktų, „Sony“ patektų į itin nepavydėtiną situaciją. Šiuo metu kompanija aršiai konkuruoja su „Microsoft“ siūloma „Xbox Live“ sistema.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas