Džobs:„Apple“ neseka vartotojų, juos seka „Google“

„iPhone“ telefonai neseka asmenų, seka „Android“ prietaisai – taip rašė „Apple“ kompanijos generalinis direktorius Styvas Džobsas vartotojui paprašiusiam paaiškinti kodėl reikalingas pasyvus informacijos sekimo įrankis visuose „iOS“ prietaisuose.
 

Styvas Džobsas kaltina „Android“ gamintojus vartotojų sekimu

„Šiek tiek erzina kuomet žinau, jog mano tiksli buvimo vieta yra pastoviai žymima. Galbūt jūs galėtumėte paaiškinti kodėl taip elgiamasi prieš man pasirenkant „Android“ prietaisą. Jie nesektų manęs“, - laiške Džobsui pareiškė vartotojas. „Apple“ vadovas atrėžė trumpai ir aiškiai: „Jie tikrai seka, užtat mes ne. Informacija internete klaidinga.“


S. Džobsas teigimu, visa vietos informacija surinkta „iOS“ prietaisų saugoma specialiame faile telefone. Informacija gali būti išsaugota tik asmeniniuose prietaisuose arba kompiuteryje pasinaudojus „iTunes“ programa. Tuo metu, „Android“ prietaisai naudoja kiek aktyvesnę stebjimo sistemą kuri ne tik seka, tačiau taip pat persiunčia šią informaciją kartu su duomenimis apie techninę įrangą bei bevielio interneto ryšio kokybę.


„Google“ šių kaltinimų kratosi bei paneigė sauganti bet kokią informaciją apie vartotojų buvimo vietą. „Visa informacija siunčiama atgal į „Google“ serverius apie buvimo vietą yra nuasmeninama ir neįmanoma jos susieti su tam tikru asmeniu arba jį susekti“, - sakė kompanijos atstovai. Tiesa, kadangi „Android“ prietaisai visgi siunčia informaciją į serverį teoriškai ją gali pasiekti programišiai.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas