„Pietų parke“ parodijuojama „Apple“ sekimo sistema (Video)

Animacinio serialo „Pietų Parkas“ kūrėjai nepraleido progos pašiepti „Apple“ kompaniją dėl vėliausio skandalo apie „iPhone“, iPod“ ir „iPad“ programą „iPhone Tracker“, sekusią ir registravusią kur keliauja prietaisų vartotojai.
 

„Pietų Parko“ veikėjai persekiojami „Apple“

Tokie kaltinimai buvo pažerti vienam vartotojui aptikus galimybę sukurti žemėlapį su visomis jo buvimo vietomis. „Apple“ po to kratėsi kaltinimų teigdami, jog sistema skirta įsiminti ryšio bokštų bei bevielio interneto prieigos taškų vietoms. Taip pat, pasak kompanijos, surinkti duomenys išsaugomi tik telefone ir niekur nesiunčiami, todėl tai nėra privatumo pažeidimas. Taip pat kompanija apkaltino kitas įmones, kaip pavyzdžiui, „Google“. „Apple“ teigimu, „Google“ taipogi seka savo vartotojus ir negana to, jie siunčia šiuos duomenis atgal į serverį, todėl tai iš ties nėra saugu.
 

„Pietų Parko“ pamoka - būtina perskaityti programų sąlygas ir taisykles


„Pietų Parke“ ši situacija iliustruojama visgi, ne „Apple“ naudai. Vienas pagrindinių veikėjų Keyle besąlygiškai sutinka su „Apple iTunes“ paslaugos sąlygomis prieš tai su jomis nesusipažinęs. Jį pradeda persekioti „Apple“. Kaip vyksta šios gaudynės – ištraukoje iš serialo.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas