„Windows Phone 7“ pardavimai – mįslė?

Kompanija „Microsoft“ pateikė pirmojo ketvirčio finansinių rezultatų ataskaitą be tikslų duomenų apie „Windows Phone“ sistemos telefonų pardavimus. Kompanija vengia suteikti šiuos duomenis nuo pat prekybos pradžios. Dėl šios priežasties spaudoje pasirodė Rusijoje gyvenančio technologijų rinkos eksperto Eldaro Murtazino sikaičiavimai. Jo teigimu, pernai parduota viso labo 674 tūkstančius vienetų.
 

„Windows Phone“ - verta ar „plyta“?


Tiesa, E. Murtazinas atsisakė pranešti šių duomenų šaltinius ir jokiu būdu negalime vienareikšmiškai tikėti jo pareiškimu. Kalbant apie „Microsoft“ suteiktus duomenis, jie į prekybą išleido pusantro milijono išmaniųjų. Kiek šių telefonų buvo iš tikro nupirkta nežinia.


Jei E. Murtazino duomenys teisingi net pusė pristatytų modelių vis dar guli sandėliuose ir jų kiekis nuolatos auga. Skeptikai tokius prastus rezultatus sieja su „Microsoft“ pasirinkta strategija konkuruoti prieš „iOS“ ir „Android“ su sistema be pagrindinių funkcijų: daugiaprogramio apdorojimo, teksto redagavimo įrankių, priėjimo prie failų sistemos ir kito. Šios funkcijos sistemoje pasirodys su artėjančiais atnaujinimais.


Žinoma, kas iš tikro dedasi su šia sistema labai sunku atsakyti. Taip pat sunku nuspėti kiek laiko tęsis tokia žema. Kalbant apie „Windows Phone“ ateitį, vertėtų nepamiršti IDC grupės prognozių „Windows Phone“ sistemai. Jų manymų, „Microsoft“ produktas pagal populiarumą bus antras po „Android“ bei aplenks „Apple iPhone“.


Kaip vertinate šias prognozes ir kokia jūsų nuomonė?


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas