„iPad 2“ prekybos startas Kinijoje neapsėjo be sužeidimų

Šeštadienį Kinijoje Pekino mieste buvo pradėta prekiauti „iPad 2“ planšetėmis bei baltos spalvos „iPhone 4“ telefonais. Kinijoje „Apple“ produktai itin populiarūs ir prie kompanijos parduotuvės akimirksniu sugužėjo šimtai pirkėjų. Vienas jų susigrūmė su parduotuvės darbuotoju ir sudaužė stiklą. Incidento metu sužeisti keturi žmonės buvo išsiųsti į ligoninę.
 

Į „Apple“ parduotuvę Kinijoje pirkėjai veržėsi jėga. MacX.cn nuotr.

Pasak vieno iš liudininkų, grumtynės įvyko su perpardavėju. Jis vaikščiojo po eilę nusidriekusią priešais parduotuvę bei norėjo pirmas įsigyti baltos spalvos „iPhone 4“ telefono modelius, jog vėliau galėtų juos perparduoti kitiems už didesnę kainą. Žmogus mėgino įsibrauti į eilę ir trys „Apple“ apsaugos darbuotojai kartu su vadybininku stengėsi jį palydėti toliau nuo parduotuvės.


Kuomet žmogus buvo pradėtas varyti lauk, jo šeima susikivirčijo su apsauginiais. Šie uždarė priekines parduotuvės duris. Tuomet jis pradėjo protestuoti ir sudaužė stiklą. Metalinis stiklo rėmas krisdamas sužeidė apsauginį, du vyrai ir moteris patyrė smulkius sužeidimus nuo stiklo šūkių.


Po nelaimės šeštadienį parduotuvė buvo uždaryta remontui. Daugiau ginčų su laukiančiais pirkėjais nebeįvyko ir sekmadienį pratęsus prakybą baltos spalvos 16GB talpos „iPad 2“ modeliai buvo išpirkti per 4 valandas.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas