Jaunimo tarpe populiarėja „Facebook Places“ ir „Foursquare“

Tyrimų agentūros „comScore“ kovą atlikto tyrimo duomenimis, Jungtinėse Valstijose sparčiai populiarėja „Facebook Places“ arba „Foursquare vietos registracijos (angl. k. check-in) programėlės. Dabar jomis naudojasi net 16,7 milijonai mobiliojo interneto vartotojų – maždaug 7,1 proc. visų mobiliojo ryšio vartotojų, išmaniųjų telefonų vartotojų tarpe šis skaičius dar didesnis bei siekia 17,6 proc.
 

Žinoti, kas dedasi aplink tave - naudinga?

Populiariausios šios paslaugos jaunimo tarpe. 60 proc. šių paslaugų vartotojų yra 18-34 metų amžiaus – 18-24 (12,5 proc.), 25-37 (17,6 proc.).


Pagal išmaniųjų telefonų naudojimą vietos registravimui pirmauja „Android“ sistema – 34,7 proc. naudoja šią sistemą. Po jos seka RIM prietaisai su 27,1 proc. ir „Apple“ gaminami „iPhone“ su 25,5 proc.


Be to, šių paslaugų vartotojai itin domisi kitomis mobiliojo ryšio paslaugomis. 95 proc. jų taipogi naudoja kitas interneto programėles bei paslaugas. 82 proc. jų naršo internetą telefonu ieškodami žinių, naujienų, prekių ar kelionės informacijos.


Įdomų, jog po skandalų apie „Apple“ ir „Google“ renkamą vietos informaciją, daugelis taip pat pradėjo diskutuoti, ar vietos registracijos programos ne ką mažesni sekimo įrankiai bei ar jie nėra dar pavojingesni viešai platindami bet kokią informaciją apie savo vartotojus? Ar jūs sutiktumėte dalintis savo vietos informacija su draugais?


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas