Išmaniųjų gamintojams bus draudžiama sekti europiečius

Europos Komisija ruošia naują duomenų apsaugos įstatymą įpareigojantį vietos informaciją apie vartotojus laikyti privačia. Dėl šios priežasties Europoje „Apple“ ir „Google“ kompanijų platinami telefonai gali būti griežčiau kontroliuojami dėl neseniai kilusio skandalo, rašo „Financial Times“.
 

Europos Komisija tramdys „sėklius“

Naujasis pasiūlymas Europos Komisijai jau pateiktas ir pirmąjį kartą svarstoma suformuluoti įstatymą ginanti vartotojus dėl jų telefonų vietos informacijos. Naujasis reglamentas greičiausiai bus įtrauktas į Europos Duomenų Apsaugos Direktyvą dar šiais metais.


Įstatymas įpareigotų telefonų gamintojus įspėti vartotojus dėl renkamos informacijos ir nurodyti kodėl, reikalinga vietos informacija. Tokį įstatymo pasiūlymą įžiebė skandalas apie „iPhone“ ir „Android“ telefonų sekamus vartotojus. „Google“ sistema šiuos duomenis netgi siųsdavo į savo serverius.


Tai buvo pasitiktas su dideliu pasipiktinimu ir spaudos susidomėjimu. Juk išmanieji telefonai ir planšetės tapo tiesiogiai susietais su savininkais, jų judėjimas gali suteikti itin tikslios ir privačios informacijos apie vartotojus, o didžiausia nerimą kelia mintis, jog niekas nežino kam ir kur siunčiami naudojami šie duomenys.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas