Pirmajame šių metų ketvirtyje „Microsoft“ pardavė mažiau telefonų

Tyrimų agentūra „Gartner“ pateikė pirmojo šių metų ketvirčio telefonų gamintojų pardavimų ataskaitą. Šiemet joje daugybė permainų – „Android“ sistema gerokai aplenkė „Symbian“, „iPhone“ pardavė dvigubai daugiau telefonų, o naują „Windows Phone“ operacinę sistemą pristačiusi bei milijardus jos reklamai skyrusi „Microsoft“ pardavė mažiau telefonų.

„Windows Phone“ operacinė sistema


„Gartner“ kompanijos teigimu, per pirmąjį šių metų ketvirtį buvo parduota 3,658 milijonai „Windows Phone“ ir „Windows Mobile“ operacinę sistemą naudojančių prietaisų. Tai šiek tiek mažiau negu pernai kuomet tuo pačiu metu buvo parduota 3,696 milijonai. Tada kompanija jau buvo oficialiai pranešusi apie „Windows Phone“, bet ja dar neprekiavo.


Be to, pranešime teigiama, jog „Windows Phone“ telefonai per ketvirtį nesukrovė nei pusės „Microsoft“ pardavimų. „Windows Phone“ parduota nedaug – 1,6 milijonų vienetų per pirmąjį šių metų ketvirtį. Rudenį pristatyta operacinė sistema nepajėgė atitikti vartotojų lūkesčių ir jie toliau rinkosi „Android“, - pareiškė „Gartner“ savo ataskaitoje. Tiesa, jie pareiškė, jog pagerinti šiuos pardavimus gali „Nokia“ parama.


Ar ši parama laiku? Ar „Windows Phone“ spės pasivyti į priekį lekiančias operacines sistemas? Atsakyti sunku, galime tik patikinti, jog „Microsoft“ ėmėsi visų veiksmų stiprinti savo telefonų padalinį.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas