Zuckenbergas nori matyti mažamečius „Facebooke"

Šiuo metu „Facebook“ socialinį tinklą naudoja beveik 700 milijonų vartotojų pasaulyje. Didžiausią visų lakų socialinį tinklą naudoja įvairiausių tautybių, socialinių sluoksnių ar profesijų asmenys. „Facebook“ užsiregistruoti gali beveik visi. Vienintelis apribojimas taikomas mažamečiams jaunesniems negu 13 metų asmenys pagal vaikų apsaugos prieš informacijos rinkimą įstatymą. Būtent tai nuo šiol nori pakeisti „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckenbergas.
 

„Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckenbergas

Jo teigimu, reikia pakeisti minėtą informacijos apsaugos įstatymą, nes „Facebook“, pasak jo, yra puikus įrankis ne tik bendrauti, tačiau taip pat naudoti švietimui. Tiesa, „Facebook“ nežino kaip jie galėtų pagelbėti mažamečiams moksleiviams mokytis. „Dėl apribojimų mes negalime pradėti šio mokymosi proceso, - aiškino M. Zuckenberg, - jei įstatymas būtų pakistas mes pajudėtume šioje srityje.“


Taip pat toks įstatymo pakeitimas leistų pažaboti nelegaliai užsiregistravusius vartotojus. Dabar „Facebook“ yra per 8 milijonus mažamečių vaikų, nurodžiusių netikrą gimimo datą bei naudojančių „Facebook“ be tėvų žinios. Slapta naudodamiesi šiuo tinklu jie dar labiau rizikuoja ir piktadariai gali apkrėsti vaiko kompiuterį, pavogti iš jo asmeninius duomenis, vaikas gali būti terorizuojamas plėšikų arba persekiojamas seksualinio maniako.


Lietuvoje jau buvo nutikęs skaudus pamokantis įvykis. Šiemet sausio mėnesį Vilniuje buvo rasta nužudyta trylikametė į sostinę atvažiavusi į savo pirmą pasimatymą. Su ja nužudžiusiu keturiolikmečiu ji susipažino per „Facebook“ tinklą.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas