„Windows Phone 7.1“ – per 500 naujų funkcijų (Video)

Kompanija „Microsoft“ vakar pristatė „Windows Phone 7.1“ operacinę sistemą su daugiau nei 500 naujų funkcijų. Atnaujinta sistema vartotojus turėtų pasiketi šių metų rudenį bei leis vienu metu naudoti kelias programas (angl. multitasking), naudos naują IE9 interneto naršyklę, pasiūlys daugiau verslo galimybių ir dar daugiau programėlių.
 

„Windows Phone 7“ atnaujinimas - per 500 naujų funkcijų

Pačios kompanijos teigimu, bene daugiausiai dėmesio jie skyrė interneto naršymui. Atnaujinta naršyklė naudos tą patį atvaizdavimo variklį kaip ir darbastalio „Internet Explorer 9“. „Microsoft“ pristatė šią programą ją palygindami su aršiausiais konkurentais. Testo metu „Windows Phone 7.1“ išmanusis tam tikrų puslapių naršymo sparta aplenkė „iPhone 4“, „BlackBerry Tourch“ bei „Motorola Atrix“ telefonus. Gerokai greičiau puslapiai buvo atvaizduojami dėl naršyklės spartinimo procesoriaus pagalba.


„Microsoft“ taipogi pabrėžė kuriantys kur kas lengvesnę paieškos programą. Su naująja „Bing“ paieška teksto įvedimas ir raktažodžiai nebėra vienintelis ar pats patogiausias būdas ieškoti.

„Bing“ ieška siūlo daugiau būdų ieškoti

Įdiegta „Local scout“ paieškos funkcija leidžia rasti viską aplink save. Užtenka įjungti „Local scout“ ir programa pagal buvimo vietą parodys kas deda aplink – kur yra puikus restoranas, muziejus, parduotuvė ar kita lankytina vieta.

„Local scoup“ padės sužinoti, kas dedasi aplink

Kitas „Bing Vision“ sprendimas leidžia skanuoti įvairius vaizdus su telefono kamera bei rasti informaciją apie juos. Tai primena „Google Doodles“, tačiau „Microsoft“ programa kaip niekas kitas glaudžiai susieta su parduotuvėmis ir įvairiais informacijos kanalais. Atpažinus paiešką išsyk pasiūloma, tarkime, nufotografuotos knygos apžvalga arba galimybė ją nusipirkti internete ir skaityti su „Windows Phone“ telefonu.


Bene labiausiai laukta funkcija, galimybė vienu metu groti kelis žaidimus arba programas taip pat čia. Pamygus ilgesnį laiką mygtuką atgal, ekrane pasirodo visos nesenai naudotos programos. Tai primena „iPhone 4“ siūlomą daugiaprogramį apdorojimą. Tiesa, užsklandoje paslėptos programos toliau neveikia kaip, tarkime,su „Android“ prietaisais. Vietoje to, jos yra sustabdomos grįžti prie jų vėliau ir tęsti pradėtą darbą ar žaidimą. Tokiu būdu taupomi telefono resursai, baterijos laikas, tačiau tradicinės programos negali baigti skaičiavimo darbų paslėptos. Be to, programos užsklandoje negalės būti didesnės negu 90MB, o vienu metu leidžiama paslėpti ne daugiau 5 programų.


Dar viena naujovė, atnaujinta elektroninio pašto programa kiekvieną gautą laišką paverčia pokalbiu, kurį lengviau skaityti ir tvarkyti. „Windows Phone 7.1“ starto langas leidžia į pirmąjį ekraną iškelti asmeninį paštą. „Microsoft“ teigimu, daugelis naudoja ne vieną pašto paskyrą, todėl labai patogu galimybė jas visas greičiau pasiekti.


Į pradžios starto ekraną taip pat bus leista patalpinti aplankalus su svarbiausių žmonių grupėmis. Tai primena žmonių programą – leidžiama peržiūrėti jų „Facebook“ sieną, „Live Messenger“, kitą informaciją.\

Paskutinė, tačiau ne mažiau įdomi pristatyta naujovė primins „Facebook Connect“ paslaugą. „Microsoft“ pabrėžė, jog daugelis naudoja ne vieną bendravimo kanalą – tai gali būti trumposios žinutės, interneto žinutės, „Facebook“ ar „Xbox Live“ – kodėl viso to nesujungus į vieną visumą? Atsakydami į šį klausimą kompanija pristato naują susirašinėjimo programėlę. Tarkime, parašius draugui kažką trumpąją žinute, jis galės atrašyti „Facebook“ ar „Windows Messenger“ būdu tiesiai iš savo telefono į tos pačios programos pokalbį. Vartotojai galės rinktis greičiausią ir pigiausią būdą bendrauti be papildomų nustatinėjimų ar programų.

„Windows Phone 7.1“ leidžia nesirinkti bendravimo kanalų

Ir jeigu viso to dar nebuvo gana, „Microsoft“ drauge su šia galybe naujų funkcijų taip pat pranešė apie tris naujus „Acer“, „Fujitsu“ ir ZTE „Windows Phone“ telefonų gamintojus. Jie prisijungs prie „Nokia“, HTC“, „Samsung“ ir LG bei pasirūpins šios sistemos platinimu besivystančiose pasaulio rinkose.


Visos šios naujovės kartu „Windows Phone 7.1“ atnaujinimu vartotojus pasieks rudenį. Atnaujinti savo jau turimus „Windows Phone“ telefonus vartotojai galės nemokamai prijungę įrenginį prie asmeninio kompiuterio ir „Zune“ programos.
 

Joe Belfiore, „Windows Phone“ sistemos plėtros vadovas, pristato „Windows Phone 7.1“


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas