E. Schmidtas: susimoviau su socialiniais tinklais

Buvęs „Google“ generalinis direktorius ir dabartinis akcininkų valdybos primininkas Ericas Schmidtas prisipažino, jog, jo paties žodžiais, susimovė su socialiniais tinklais vadovaudamas kompanijai.
 

Ericas Schmidtas: susimoviau su socialiniais tinklais

„Aš puikiau žinojau, jog privalau kažko imtis, tačiau nepajėgiau, - „AllThingsDigital D9“ konferencijos metu vakar pareiškė jis, - Vadovas turėtų prisiimti atsakomybę – aš susimoviau“.


Schmidtas, dirbęs generaliniu direktoriumi dešimtmetį šiemet gegužę užleido kompanijos vairą vienam iš „Google“ įkūrėjų Larry Pagui. Jam teks išspęsti ne vieną rimtą bėdą. „Google“ vis sunkiau konkuruoti prieš „Facebook“ dėl reklamos pardavimais internete ir kadangi tai pagrindinis „Google“ pajamų šaltinis, tai kertinė problema kompanijai.


Taip pat buvęs vadovas apgailestauja, jog jiems nepavyko užmegzti verslo ryšių su „Facebook“. „Mes labai stengėmės susidraugauti su „Facebook“. Jie nuveikė krūvą susižavėjimą keliančių darbų“, - sakė vadovas. Jis „Google“, „Facebook“ ir „Amazon“ kompanijas apibūdino kaip ketveriukės gaują, besirūpinančią vartotojais ir verslu internete. „Kiekviena kompanija siūlo tai, ko be jų negautum“, - tvirtino pašnekovas.


Tačiau Ericas visiškai kitaip kalbėjo apie „Facebook“ partneriais tapusią „Microsoft“. Jo manymui, „Microsoft“ nedaro to paties ką jų gauja, jie neskatina jokių pokyčių ar revoliucijos. Nekeičia žmonių mąstymo. Štai kodėl didžiausiai programinės įrangos gamintojai taip sunku konkuruoti su „Apple“, ypač išmaniųjų telefonų srityje.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas