Programų kūrėjai „Symbian“ ir „Java“ iškeitė į „iPhone“ ir „Android“

Tyrimų agentūros „VisionMobile“ teigia, jog programuotojai vis dažniau renkasi „Google“ kompanijos „Android“ ir jų aršiausią konkurentą „Apple“, kaip pagrindines platformas kurti programėles ir produktus, bei atsisako „Symbian“ ir „Java“.
 

„Android“ programėles kurs vis daugiau žmonių


„VisionMobile“ tvirtina, jog šiemete 67 proc. programas kuriančių naudos „Android“ kaip vieną iš platformų. „Apple iOS“ naudos šiek tiek mažiau – 59 proc. jų. Pernai „Android“ naudojo 59 proc., o „iOS“ pusė rašančių programas telefonas.


„Windows Phone“ operacinės sistemos tyrimų agentūra nenuvertina, tačiau tvirtina, jog aiškesnės perspektyvos bus matyti ateityje.


„Symbian“ ir „Java“ platformų likimas, kita vertus, kur kas blankesnis. „VisaMobile“ tvirtina, jog 35 proc. davar kuriančių šioms platformas, jas apleis, tuo tarpu „Java“ neteks pusės savo programuotojų.


Tiesa, tiek už „Android“, tiek už „iOS“ sparčiau auga mobilusis internetas. Per metus programuojančių mobiliųjų telefonų naršyklėms padaugėjo 16 proc. ir šiuo metu tuo užsiima 56 proc. programuotojų.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas