“StartupLABS” akseleravimo programa

Ketvirtadienį vykusiame 11 – ame „BarCamp“ buvo pristatyta „StartupLABS“ akseleravimo programa finansuoti naujus besikuriančius verslus.
 

„StartupLABS“ investicijos ir ekspertai padės besikuriantiems verslams


„StartupLABS“ drauge su partneriais įkurtas verslo inkubatorius užtikrins reikiamas investicijas verslo naujokams nuo šių metų rudienio. Šiuo metu akseleratoriaus komanda dirba su pirmomis startup‘ų iniciatyvomis, grynina akseleravimo programos modelį bei plečia mentorių tinklą.

 

Preliminarus akseleravimo programos modelis

 

„Startup LABS“ atrinks 10 startupų komandų, kurios, pagal individualiai sudarytą darbo planą, dirbs su profesionalių specialistų pagalba įrengtose patalpose Vilniuje (pagal poreikį Kaune ir Klaipėdoje). Jiems bus padedama išgryninti idėjas, sukurti kokybišką prototipą arba patobulinti jau esamą, paruošti jį tikslinėms rinkoms ir pirmiems pardavimams.


Programos etapai:


Programa susideda iš trijų etapų: „Rethink“, „Rebuild“ ir „Refine“.


Pirmojo „Rethink“ etapo metu vyksta intensyvus darbas su mentoriais, permąstant naujai kuriamo verslo turinį, modelį, rinkos sąlygas, strategiją bei t. t.


Antrojo „Rebuild“ etapo metu komandos koncentruojasi į produkto kūrimą, santykių mezgimą su klientais. Šio etapo metu komandos dirba su specialistais individualiai pagal poreikius.


Trečiojo „Refine“ etapo metu pradedama auginti klientų bazė, auginant taip pat toliau tobulinamas produktas, rengiamas verslo planas naujoms investicijoms pritraukti ir verslo plėtros strategija.


Investicijos


Komandos, dar ruošiančios savo produktą paleidimui į rinką, galės gauti akseleravimui skirtas investicijas nuo 3 iki 30 tūkstančių eurų.


Atitinkamai pagal investuotą laiką, finansinius ir žmogiškuosius išteklius, „StartupLABS“ drauge su partneriais norėtų nuo 5 iki 15 proc. startup‘o akcijų.


Akseleravimo programą sėkmingai įveikusios komandos tolimesniam verslo vystymui už papildomą verslo akcijų dalį galės gauti iki 200 tūkstančių eurų investicijų.


Planuojama vieną ciklą planuoja užbaigti per 5 mėnesių laiko tarpą.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas