„Optimus“ serija: istorija prieš sulaukiant sėkmės

Naujausią telefonų seriją pavadinusi „Optimus” (lotyniškai - geriausias), kompanija „LG Electronics” (LG) tikėjosi jai didelės sėkmės. Ir iš ties, dviejų šios serijos modelių - „LG Optimus Black” ir „LG Optimus 2X” - pasaulyje jau parduota daugiau nei po milijoną vienetų. Tuo tarpu „LG Optimus 3D” pretenduoja tapti dar vienu dideliu išmaniųjų telefonų rinkos hitu.
 

„Optimus“ serijos inžinieriai


Tačiau už kiekvienos sėkmės slepiasi istorijos tų, kurie prisidėjo prie jos savo sunkiu ir pasiaukojančiu darbu. Ne išimtis ir LG, kuri „Optimus” serijos kūrimui pasitelkė didžiulius resursus ir šviesiausius kompanijos protus.


Nuo to laiko, kai LG „įkėlė koją” į išmaniųjų telefonų rinką, apie 6 tūkst. „LG Electronics Mobile Communications” inžinierių intensyviai dirbo prie dešimties projektų. Laboratorija „dūzgė” nuo ryto iki vakaro, kiekvieną darbo dieną, kartais ir savaitgaliais, tuo tarpu įkvėpimo pagauti inžinieriai nevengė pasilikti ir naktimis.


„Daugelis šiandien rinkoje pristatomų išmaniųjų telefonų yra panašūs vieni į kitus. Tuo tarpu mums buvo svarbu išsiskirti iš minios. Mūsų dėmesys techninės įrangos plėtrai jau davė pirmuosius rezultatus - padovanojo pasauliui pirmąjį telefoną su dviejų branduolių procesoriumi. Daug laiko skiriame programinei įrangai, siekdami vartotojams suteikti naujas išmaniųjų telefonų galimybes. Smagu žinoti, jog teigiami mūsų produkcijos įvertinimai pranoko net ir mūsų lūkesčius”, - sakė Eun-sook Cho, „LG Electronics Mobile Communication Company” produktų platformos departamento viceprezidentas.


„LG Optimus Black” kūrėjų komandoje darbavosi daugiau nei 200 inžinierių. Į pagalbą kolegoms Pietų Korėjoje atėjo tyrimų ir plėtros skyriai, produktų ir rinkodaros specialistai iš Kinijos, Indijos, Brazilijos ir Europos. Vienas iš tokio bendradarbiavimo rezultatų - telefone įdiegta gestų kontrolės funkcija
.

„Optimus“ serija


Inžinieriams tiesiog buvo smalsu sužinoti, kurios pagrindinės telefono funkcijos gali būti kontroliuojamos gestų komandomis, tokiomis kaip papurtymas, pasvirimas į šoną ar spragtelėjimas. Per šešis mėnesius ši idėja buvo pritaikyta, ištobulinta ir įdiegta telefone. Vartotojai itin pamėgo galimybę atsiliepti į skambutį tiesiog papurčius ar sprigtelėjus telefoną. Tai itin patogu žiemą, kaip per šalta nusiimti pirštines arba tuomet, kai rankos užimtos nešuliais.


Tuo metu, kai „LG Optimus Black” pelno pagyrimus už išskirtinį ekraną ir pažangias savybes, „LG Optimus 2X” buvo pakrikštytas „telefonu su dvejomis smegenimis”. Žavingas ir prašmatnus telefonas yra pirmasis rinkoje su dviejų branduolių procesoriumi, kuris išsiskiria funkcionalumu ir sklandžiu programų veikimu.


„LG Optimus 2X”, kaip pirmasis pasaulyje telefonas su dviejų branduolių procesoriumi, buvo įtrauktas į Gineso pasaulio rekordų knygą. Tuo tarpu LG gali pasigirti ir pirmuoju pasaulyje trimačio vaizdo telefonu „LG Optimus 3D”.


LG Optimus 2X


„LG Optimus 2X” vartotojai teigiamai vertina efektyvias telefono funkcijas ir modernų dizainą, kurio sukūrimas pareikalavo didelių pastangų. LG dizaino komanda turėjo surasti ir įtikinti prie komandos prisijungti netgi stiklo apdirbimo meistrus, kad suformuotų modernią telefono išorę. O štai ieškant geriausių komponentų telefonui, subrangovų siūlomi prototipai dažnai buvo sugražinami atgal kaip netinkami, kai kuriais atvejais, netgi septynis kartus iš aštuonių.
 

„Optimus 2X“


„Optimus” telefonų serijos gamyba pareikalavo nemažai galvos skausmo, aklavietės, daug valandų projektavimo ir maketo pertvarkymų, tačiau niekas neabejojo, kad galutinis, rinkai pasiūlytas rezultatas atitiks lotynišką šios serijos vardą.


Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas