Nokia Lumia nepakankamai konkurencigas Europoje
Nepaisant to, kad Nokia Lumia 900 pavyko pasiekti neblogų pardavimo rezultatų JAV rinkoje, Europoje šiam modeliui nesiseka. Rinkoje vyrauja paklausa Android OS ir iPhone OS grindžiamiems telefonams (pirmauja Apple iPhone ir Samsung Galaxy S modeliai), nepaliekant vietos telefonams su Windows Phone 7. Tokios nuomonės laikosi didžiausi ES mobilieji operatoriai.
iPhone4 vs Lumia 900 Lumia 900 vs Galaxy Nexus
Lumia neišsiskiria arba novatoriškais sprendimais ar technologijomis, maža to daugybė techninių ir programinių problemų bei nepagrįstai aukšta kaina lyginant su analogiškais prietaisais gąsdina netiek operatorius kiek atbaido vartotojus. Mažas informacinis ir marketingo rėmimas apie Windows Phone galimybes, ypatumus ir pranašumus lemia tai, kad klientai tiesiog nesidomi išmaniaisiais „telefonais su Windows operacine sistema“, kaip tai buvo su senesne Windows Mobile operacine sistema.
Pažangūs vartotojai jau yra pripratę prie iOS ar Android sistemų ir nenorėtų migruoti į naują ir mažai žinomą Windows Phone sistema, arba sieja tokį veiksmą su dideliu diskomfortu ir papildomais rūpesčiais dėl dalies informacijos ir funkcionalumo praradimo. Net jei šiemet Nokia išdalintų visus pagamintus Lumia išmaniuosius telefonus nemokamai, jai nepavyktų priartėti pagal rinkos dalį prie Apple arba Samsung. Nokia ir Windows Phone išgelbėtų tik novatoriški sprendimai ir technologijos arba milžiniškų reklaminių kampanijų biudžetavimas.

Lumia 900

Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas