Naujojo „iPad" gerbėjų eilės – ir Lietuvoje
„Jau seniai žmonės domėjosi naujaisiais „iPad", vis sulaukdavome klausimų, kada juos išvys ir Lietuvoje, o šiandien, prie mūsų parduotuvės nusidriekusi ilgiausia eilė – įrodymas, kaip nekantriai jų buvo laukta, – sako „SOHOS" parduotuvės vadovas Tomas Amblažėjus. – Kol kas mūsiškiai planšetinių kompiuterių gerbėjai atrodo santūresni nei, pavyzdžiui, kinai, kurie laukia po kelias paras, kad pirmieji patektų į parduotuvę, tačiau ateityje, manau, galime tikėtis visokių reakcijų ir Lietuvoje".

Pirmieji „Apple" gerbėjai atkeliavo į „Europą" vos jai atsidarius. Žmonės ilgai būriavosi prie „SOHOS", kiekvienas turėjo galimybę pamatyti, paliesti, čia pat išbandyti naujojo „iPad", kainuojančio nuo 1679 Lt, privalumus. Parduotuvės konsultantai vos spėjo atsakinėti į visų besidominčių klausimus apie šių planšetinių kompiuterių savybes bei galimybes juos įsigyti.

Naujasis „iPad" pažangiausių technologijų gerbėjus vilioja patobulėjusia struktūra ir funkcijomis: turi aukštos raiškos „Retina“ ekraną, 5 megapikselių „iSight" kamerą, pasižymi labai greitu interneto ryšiu, kuris leidžia prisijungti prie sparčiųjų duomenų tinklų visame pasaulyje. Be to, daugiau nei 200 tūkstančiai programėlių kasdieninius dalykus leidžia atlikti ne tik paprasčiau, bet ir smagiau. Kompiuterio nepertraukiamo darbo laikas siekia iki 10 valandų.

Pasaulyje naujaisiais „iPad" planšetiniais kompiuteriais pradėta prekiauti kovo pradžioje. Pirmieji kompiuteriai pasirodė JAV, Australijoje bei dar penkiose šalyse. Tokijuje, prie Ginzos rajone esančios „Apple“ parduotuvės, nusidriekė 450 žmonių eilė. Kai kurie iš jų prie parduotuvės praleido visą naktį, kad ryte galėtų pirmieji patekti į vidų. Ir tai nėra netikėta – pristatant išmaniųjų technologijų įrenginius, jų gerbėjams raminti kartais prireikia ir policijos pagalbos, kaip, pavyzdžiui, nutiko Kinijoje pristatant telefoną „iPhone 4S". 

Palikite komentarą
Vardas*
El. paštas